Vrouw beroofd van tas met geld tijdens afspraak om make-up te kopen

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - Op het moment dat een vrouw in een Haagse flat op zoek is naar het adres waar ze een afspraak heeft om make-up te kopen, wordt ze beroofd van haar tas. Die is later teruggevonden, maar zonder inhoud: het geld dat ze bij zich had is weg. De verdachte is gefilmd door een camera in de flat aan de Stieltjesstraat.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 februari. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Op woensdag 2 maart is een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden als verdachte. Hij is door meerdere mensen herkend na het tonen van de beelden. Bedankt voor het meedenken!
De 46-jarige vrouw is op zondag 19 september in de flat, nadat ze via internet met iemand een afspraak heeft gemaakt om voor 700 euro make-up te kopen. Ze gaat met haar rode handtas in de hand naar de bovenste verdieping, op zoek naar het juiste adres. Maar dat kan ze niet vinden.
Dan blijkt dat ze waarschijnlijk naar de flat is gelokt door iemand die uit is op haar geld: plotseling wordt ze door een man hardhandig beroofd van haar tas met het geld voor de verkoop. De man rent daarna weg en als de vrouw er achteraan gaat, valt ze op de grond. Daardoor verliest ze hem uit het oog.

Met rode tas de flat uit

Een camera in de hal van de flat heeft de verdachte vastgelegd als hij met de rode tas van het slachtoffer de lift uit komt. Hij kijkt eerst naar buiten of hij ongezien weg kan komen, en verdwijnt dan uit beeld.