Vuurwerkfestival Scheveningen in nieuw jasje gestoken

Het Internationaal Vuurwerkfestival vindt op vier plekken plaats
Het Internationaal Vuurwerkfestival vindt op vier plekken plaats © Richard Mulder
DEN HAAG - Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen wordt dit jaar vernieuwd. Het vuurwerk zal niet op één plek worden afgestoken, maar wordt vanaf dit jaar op vier plekken langs de kust de lucht in gestuurd. Ook wordt er gekeken naar alternatieven voor het vuurwerk tijdens het festival. Dat meldt mediapartner Den Haag FM.
Het vuurwerkspektakel zal vanaf komende zomer op vier plekken te bewonderen zijn. 'In de haven, bij de Keizerstraat, de Pier en het Zwarte Pad', zegt Martin Wörsdörfer, de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Strandexploitanten Scheveningen (VVS), tegen Den Haag FM. Door deze nieuwe opzet van het festival worden de bezoekers beter verspreid over Scheveningen komende zomer. 'We gaan het meer verspreiden zodat mensen op meerdere plekken kunnen genieten', zegt de voorzitter.
Volgens Wörsdörfer is de vernieuwing niet alleen fijn voor de bezoekers van het festival, maar ook voor bijvoorbeeld ondernemers in Scheveningen. 'Ondernemers in de Keizerstraat hebben hier bijvoorbeeld meer baat bij. Zij kunnen er een eigen draai aan geven', aldus de voorzitter. 'En op het Zwarte Pad kunnen ze bijvoorbeeld feesten geven.'

Drones

Dit jaar zal tijdens het festival nog ouderwets vuurwerk worden afgeschoten, maar er wordt volgens Wörsdörfer gekeken naar alternatieven voor het vuurwerk. Het vuurwerk zal de komende jaren nog wel blijven, maar daar komt waarschijnlijk langzaam aan iets anders voor in de plaats. 'We kijken naar drones', verklapt hij.
De veertigste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen vindt dit jaar in de weekenden van 19 en 20 augustus en 26 en 27 augustus plaats.