N444 bij Noordwijk twaalf dagen dicht voor aanleg nieuwe rotonde

De N444 wordt afgesloten tussen de rotonde Nagelbrug (foto) in Voorhout en de N206 in Noordwijk
De N444 wordt afgesloten tussen de rotonde Nagelbrug (foto) in Voorhout en de N206 in Noordwijk © Provincie Zuid-Holland
VOORHOUT - Een groot deel van de N444 is van maandag 14 tot zaterdag 26 maart in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de rotonde Nagelbrug in Voorhout en de Van Berckelweg ter hoogte van de N206 in Noordwijk. Het verkeer wordt omgeleid.
Tijdens de werkzaamheden wordt de N444 aangesloten op een nieuwe rotonde. Zo komt de weg in verbinding met de Noordelijke Randweg Voorhout. De weg wordt verlengd en de oude rijbaan wordt verwijderd. Op het fietspad naast de weg wordt de deklaag van het asfalt aangebracht.
Gedurende de afsluiting zijn tuincentrum TuineXtra en het Shell-tankstation alleen vanuit Noordwijk bereikbaar. Verkeer uit Den Haag en Leiden wordt omgeleid via de N206, verkeer uit Amsterdam via de N208, N443 en de N206. Lokaal verkeer wordt omgeleid via gele informatieborden.

Afsluiting Leidsevaart

De Leidsevaart wordt aan de kant van Noordwijk tussen 7.00 en 19.00 uur afgesloten voor autoverkeer om sluipverkeer te voorkomen. Omwonenden, fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten kunnen nog wel gebruikmaken van de weg. Vanuit Noordwijkerhout blijft de Leidsevaart wel toegankelijk.
De werkzaamheden beginnen 14 maart om 5.00 uur en eindigen 26 maart ook om 5.00 uur. Omdat de werkzaamheden verkeersgevoelig zijn, kan het bij slecht weer zo zijn dat er niet wordt gewerkt. In dat geval moeten de werkzaamheden opnieuw worden ingepland.