Grote brand in rieten dak van Wassenaarse woning

Bij de brand komt veel rook vrij
Bij de brand komt veel rook vrij © Regio15
WASSENAAR - In een twee-onder-een-kapwoning aan de Willem III-Laan in Wassenaar is vrijdagmiddag brand uitgebroken. De brand woedde in het rieten dak van de woning. De brandweer waarschuwde voor extreem veel rook. Niemand raakte bij de brand gewond.
Rond 16.15 uur kreeg de brandweer melding van een brand in het dak van de woning. Omdat het dak van riet is, heeft de brandweer al snel opgeschaald naar 'grote brand', en kort daarna naar 'zeer grote brand'. De brand zou in een keuken zijn begonnen. Vier tankautospuiten zijn aanwezig om te blussen. De bewoners van beide woningen waren thuis en zijn door de brandweer in veiligheid gebracht.
Omdat het dak van riet is moesten speciale eenheden uit Wassenaar en Maasland komen om te assisteren bij het blussen van de brand. Rond 18.30 uur was de brand onder controle, maar nog niet uit, zo laat een woordvoerder van de brandweer weten. Een speciale kraan met grijper is nodig om het riet van het dak te halen. Alleen dan de brand definitief geblust worden. De verwachting is dat dit nog wel enige gaat duren, zo laat de brandweer weten. Zo moet onder meer het volledige dak gesloopt worden.
De brandweer is druk bezig met het blussen van de brand in de Wassenaarse woning
De brandweer is druk bezig met het blussen van de brand in de Wassenaarse woning © Omroep West
Volgens de woordvoerder van de brandweer is er sprake van 'extreem veel' rook die laag over de omliggende wijk trekt. 'Mensen die last hebben van de rook moeten ramen en deuren sluiten en de ventilatie uitzetten.' Volgens de woordvoerder is er een meetploeg gealarmeerd om te controleren op gevaarlijke concentraties van schadelijke stoffen.