Ondanks borden en waarschuwingslichten blijven verkeersregelaars nog even op Haagse Escamplaan

Een auto botst op een poller op de Escamplaan in Den Haag
Een auto botst op een poller op de Escamplaan in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - De verkeersregelaars op de Escamplaan in Den Haag blijven nog zeker vier weken langer bij de poller staan, ondanks de nieuwe waarschuwingslichten en borden. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de verkeersregelaars rond deze tijd zouden vertrekken. Afgelopen week zijn er knipperlichten geplaatst. 'Die moeten de automobilist nog meer bewust maken van de aanwezigheid van de pollers', zegt een woordvoerder tegen mediapartner Den Haag FM. 'De situatie wordt de komende tijd nauwgezet gemonitord.'
De pollers staan sinds begin juni op de Escamplaan. Vanaf dat moment mogen alleen bussen en hulpdiensten er nog langs. Maar ondanks waarschuwingsborden knallen er regelmatig automobilisten op de paal. Sindsdien zijn er grotere borden geplaatst en staan er verkeersregelaars, maar nog steeds gaat het met enige regelmaat mis. Inmiddels zouden al zo'n dertig auto's in botsing zijn gekomen met de poller.
Vorig jaar juni maakten we onderstaande reportage over de beweegbare paal in de Haagse Escamplaan
Haagse horrorpoller: hoe kan het toch telkens zo misgaan?

Fluorescerende kap voor zichtbaarheid

Tijdens een debat over de poller vorige maand zei wethouder Robert van Asten (D66) dat de Escamplaan anders wordt ingericht. De poller heeft inmiddels een 'fluorescerende kap, die ervoor moet zorgen dat de paal beter zichtbaar is. In de politiek gaan inmiddels stemmen op om de poller weg te halen en camera's neer te zetten. De gemeente gaat dat onderzoeken. In de eerste helft van dit jaar moet duidelijk worden wat zo'n operatie gaat kosten.
LEES OOK: