Geef jouw mening: wat moet er gebeuren met de Scheveningse Pier?

De kolommen onder de Pier op Scheveningen
De kolommen onder de Pier op Scheveningen © ANP
DEN HAAG - Een alarmerend bericht vanuit het Haagse stadhuis vorige week. Grote delen van de Scheveningse Pier moeten op korte termijn worden vervangen of gerepareerd, anders is het bouwwerk al voor 2025 niet meer veilig voor bezoekers. Het bericht maakte de tongen los en is ook in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen een thema.
Moet de Pier behouden blijven of niet? En zo ja, moet het een wandelpromenade worden of is woningen bouwen op de Pier de beste optie? Vul het formulier in en geef jouw mening. De uitslag nemen we mee in het verkiezingsdebat over wonen in Den Haag op Radio West en Den Haag FM op 14 en 15 maart.
<em>De ideeënbus is inmiddels gesloten. Bedankt voor al jullie reacties. Op maandag 14 maart publiceren we de resultaten</em>
De Pier heeft zijn levensduur bereikt. Dat is de boodschap die het Haagse stadsbestuur vorige week de wereld in bracht. Hij is nog wel constructief veilig, maar betonnen onderdelen van de Pier zijn in zeer slechte staat. Om de Pier in zijn huidige vorm weer vijftig jaar te laten meegaan, is een bedrag van ongeveer 40 miljoen euro nodig.
Ontwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed (KWV) is eigenaar van de Pier en ziet drie mogelijkheden: compleet slopen, nieuwbouw of een beperkte renovatie. De voorkeur van de ontwikkelaar gaat uit naar een volledig nieuwe en grotere Pier met meer attracties. Ook zou er worden gedacht aan woningen bouwen op de Pier. De optie waarbij de Pier helemaal wordt gerenoveerd, valt voor KWV af gezien 'het verlieslatende verdienmodel'.
De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en dat is het ultieme moment om te bepalen waar het heen moet met jouw stad of dorp. Hebben de politieke partijen het de afgelopen vier jaar goed gedaan of hebben ze er totaal niets van begrepen? Radio West en Den Haag FM houden op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart een stadsdebat over 'wonen in Den Haag' met lijsttrekkers, bewoners en organisaties. De uitzending is beide dagen te beluisteren tussen 18.00 uur en 19.00 uur. In aanloop naar het debat vragen wij aan jou wat jij vindt van woonstad Den Haag en bovenal: wat moet er met de Pier op Scheveningen gebeuren?