Roemeen 'Ernest' gezocht als getuige rond dodelijk steekincident in Honselersdijk

Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de woning
Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de woning © Regio15
HONSELERSDIJK - Een Roemeense man, die (fonetisch) Ernest heet, wordt gezocht als belangrijke getuige rond het dodelijke steekincident in Honselersdijk, waarbij een 28-jarige man om het leven kwam. Hij werd half februari gevonden in een huis aan het Regulierenpad. Er zit een 22-jarige vrouw vast als verdachte.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 1 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het steekincident vond plaats op donderdagmiddag 17 februari in een huis dat midden tussen de kassen ligt. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen, hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer. De aangehouden vrouw zat onder het bloed en riep in het Pools 'Ik wilde dit niet' toen ze werd meegenomen door agenten.
Man (28) overleden bij steekincident, nog een specifieke getuige gezocht - Team West
Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd loopt nog. De recherche is op zoek naar een specifieke getuige, die (fonetisch) Ernest heet. De Roemeen zou op de dag het steekincident contact hebben gehad met de verdachte en het slachtoffer, zowel in het huis als in de omgeving. Verder is hij vermoedelijk met de verdachte in de Poolse supermarkt aan de Dijkstraat in Honselersdijk geweest.

Werkt in een kas

De man woont mogelijk in Honselersdijk en werkt in de kassen in het Westland, waarschijnlijk een kas met bloemen of planten. De politie roept daarom tuinders op om zich te melden als ze denken te weten om welke Ernest het gaat. Uiteraard kan hij zich zelf ook melden.
Voor de duidelijkheid: de man is geen verdachte van het steekincident aan het Regulierenpad op donderdag 17 februari, maar een getuige die de politie wil spreken.
Het huis aan het Regulierenpad in Honselersdijk
Het huis aan het Regulierenpad in Honselersdijk © Omroep West

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem