Vluchtende man gewond teruggevonden in tuin na crash

De auto na de crash bij de Europatunnel
De auto na de crash bij de Europatunnel © Politie Zoetermeer
ZOETERMEER - Een automobilist die in Zoetermeer op de vlucht sloeg voor de politie is een paar uur later gewond teruggevonden in een tuin. De man was ervandoor gegaan toen de politie hem rond 23.00 uur staande wilde houden voor meerdere verkeersovertredingen. Toen er om zijn rijbewijs werd gevraagd, ging hij er met hoge snelheid vandoor, meldt de politie.
Al snel verdween hij uit het zicht van de agenten. Even later werd de auto zwaarbeschadigd gevonden op de kruising van de Europaweg met de Zwaardslootseweg. De bestuurder bleek tegen een betonnen rand en een ijzeren hek van de Europatunnel te zijn gebotst. Rondvliegende brokstukken hebben daarbij nog een andere auto in de tunnel beschadigd.
De man wist toch uit het zwaarbeschadigde voertuig te klimmen, waarna hij het op een lopen zette. Een paar uur was de verdachte spoorloos, totdat iemand rond 4.00 uur de politie belde dat er een man gewond in de tuin lag. Het bleek om de op de vlucht geslagen bestuurder te gaan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij krijgt binnenkort verschillende boetes op zijn deurmat.