Vrouw (22) verdacht van moord of doodslag op man in huis Honselersdijk

Ook in de nacht is onderzoek gedaan in de woning
Ook in de nacht is onderzoek gedaan in de woning © District8
HONSELERSDIJK - De 22-jarige vrouw die is aangehouden na een dodelijke steekpartij in Honselersdijk, wordt verdacht van moord of doodslag. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Bij de steekpartij kwam half februari een 28-jarige man om het leven. De rechter-commissaris heeft woensdag besloten dat de vrouw nog tenminste drie maanden vast blijft zitten.
De fatale steekpartij gebeurde op donderdagmiddag 17 februari in een huis aan het Regulierenpad, dat midden tussen de kassen ligt. Hulpdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen: hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer. De aangehouden vrouw zat onder het bloed en riep in het Pools 'Ik wilde dit niet', toen ze werd meegenomen door agenten. Zowel zij als het slachtoffer hebben de Poolse nationaliteit.
Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de woning
Hulpdiensten zijn uitgerukt naar de woning © Regio15
Dinsdag deed de politie in het opsporingsprogramma Team West een getuigenoproep. Er wordt gezocht naar een Roemeense man die (fonetisch) Ernest heet. Hij zou op de dag van de steekpartij contact hebben gehad met de verdachte en het slachtoffer, zowel in het huis als in de omgeving. Verder is hij vermoedelijk met de verdachte in de Poolse supermarkt aan de Dijkstraat in Honselersdijk geweest. Tot nu toe is nog niet bekend wie de man is. Hij is geen verdachte, maar wordt gezocht als getuige, benadrukt de politie.