Omgeving Russisch consulaat afgezet na vondst verdachte rugzak

De politie heeft de omgeving afgezet
De politie heeft de omgeving afgezet © Regio15
DEN HAAG - Bij het Russisch consulaat in Den Haag is donderdagavond een verdachte rugzak gevonden. De politie heeft de omgeving van het consulaat een paar uur afgezet voor onderzoek. Later op de avond bleek dat er geen explosieven of brandbare stoffen in de tas zaten.
Het verdachte object werd rond 20.30 uur gevonden bij het Russisch consulaat aan de Scheveningseweg. De politie en brandweer zijn met spoed naar de het consulaat gereden. Voor onderzoek naar de rugzak werd een Team Explosieven Verkenning (TEV) ingeschakeld. Onderzoek van deze dienst moest uitwijzen of de inzet nodig was van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).
Rond 23.00 uur werd duidelijk dat er geen explosieven en brandbare stoffen in de rugzak zaten. Na onderzoek van Team Explosieven Verkenning (TEV) heeft de politie de rugzak wel meegenomen voor verder onderzoek. 'We willen nu weten hoe de rugzak daar is gekomen en wie hem heeft achtergelaten', laat een woordvoerder van de politie weten. Volgens hem bevond de rugzak zich binnen het hek van het consulaatterrein. Door het incident aan de Scheveningseweg werden bussen en ander verkeer omgeleid.
Het voorwerp wordt onderzocht
Het voorwerp wordt onderzocht © Regio15
Een week geleden werd er ook al voor de Russische ambassade even verderop een protest gehouden tegen Rusland. Er vond toen een grote demonstratie plaats, nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen. De emoties bij die demonstratie liepen hoog op.