Scooterrijder rijdt door na aanrijding met voetganger in Den Haag

De politie onderzoekt de scooter die bij de aanrijding was betrokken
De politie onderzoekt de scooter die bij de aanrijding was betrokken © Regio15
DEN HAAG - Een vrouw is donderdagavond gewond geraakt toen ze op de Vaillantlaan in Den Haag werd aangereden door een man op een deelscooter. De bestuurder reed na het ongeluk door. Omdat de scooter een stukje verderop is teruggevonden, heeft de politie daar uitgebreid sporenonderzoek gedaan.
De aanrijding gebeurde rond 20.30 uur toen de vrouw wilde oversteken. Ze is met letsel naar het ziekenhuis gebracht, maar was volgens een politiewoordvoerder wel aanspreekbaar. Via Burgernet riep de politie op om uit te kijken naar een groene Felyx-scooter met een kapotte koplamp. Die is later op het Paletplein gevonden. Van de bestuurder ontbrak elk spoor.
De politie heeft onderzoek gedaan op de plek van het ongeluk en bij de scooter. Die is in beslag genomen voor verder onderzoek om de bestuurder te vinden. Een woordvoerder laat weten dat er ook camerabeelden uit de buurt worden bekeken. Van de bestuurder is een summier signalement: het zou gaan om een man met een donkere jas, die tijdens de aanrijding een helm droeg.