Gestolen Cars-dekentje van 3-jarig jongetje terecht, maar dief is nog spoorloos

De peuter kreeg een beer van de politie als troost, rechts de resten van het gestolen pakket
De peuter kreeg een beer van de politie als troost, rechts de resten van het gestolen pakket © Instagram wijkagenten_baz
BOSKOOP - Het Cars-dekentje van een 3-jarig jongetje uit Boskoop, dat met een gestolen afhaalbewijs was meegenomen door iemand, is terecht. De wijkagenten van Boskoop plaatsten het verhaal donderdag op Instagram en riepen de 'held' die het cadeautje had gestolen op om het terug te brengen. Met succes: een jongen die het dekentje op straat had gevonden en mee naar huis had genomen meldde zich. Maar hij is niet degene die het pakketje in eerste instantie had gestolen, aldus de politie.
Het dekentje was besteld voor de peuter als cadeautje en troost na een operatie, maar kwam in verkeerde handen terecht. De politie vermoedt dat de pakketbezorger voor een dichte deur stond en het pakketje toen bij een ander huis heeft afgegeven. Het afhaalbericht dat in de brievenbus is gedaan, is mogelijk blijven steken. Iemand anders heeft dat er vervolgens uit gehaald en is naar het opgegeven adres gegaan.
Volgens de politie is het pakketje met het afhaalbewijs opgehaald door een jongen van ongeveer 15 jaar oud. 'De restanten van het pakketje heeft deze "held" aan het Torenpad in Boskoop achtergelaten. Hiervan zijn getuigen. Ben jij deze "held"? Of was jij erbij? Wees dan zo dapper om de deken met excuses terug te geven! Sorry zeggen kan in deze genoeg zijn', schreven de wijkagenten in hun post.

'Toch een echte held'

Na de oproep meldde zich een jongen aan het bureau. Hij heeft het denkentje gevonden op straat en meegenomen naar huis, zo vertelde hij. 'Deze jongeman gaat de deken terugbrengen en gaat zijn excuses maken voor het meenemen. Wij zijn nog wel op zoek naar degene die als eerste het pakketje heeft afgehaald, maar wij zijn wel blij en trots dat deze jongeman naar voren stapt en eerlijk voor zijn foutje uit durft te komen.. Blijkt het toch een echte held wat ons betreft!', schrijven de wijkagenten van Boskoop vrijdagmiddag op Instagram.
Het jongetje van 3 heeft van de politie een beertje en een plak-tatoeage gekregen als troost. 'Maar hij was toch wel verdrietig dat boeven zijn Cars-dekentje hadden gepikt', zeggen de wijkagenten.