Man die voor 1500 euro drank steelt meldt zich na beelden in Team West

De man nam tientallen flessen Bacardi mee
De man nam tientallen flessen Bacardi mee © ANP
DEN HAAG - Een 29-jarige man uit Dordrecht heeft zich bij de politie gemeld, nadat hij dinsdag was te zien in het opsporingsprogramma Team West. Hij werd gezocht voor de diefstal van een grote hoeveelheid drank bij twee filialen van Sligro in Den Haag. In totaal werd er voor ruim 1500 euro aan Bacardi en wodka gestolen.
Op camerabeelden was te zien hoe de man begin januari zijn winkelwagen vollaadde met dozen Bacardi bij de groothandel aan de Westvlietweg. Even later besloot hij die terug te zetten en vertrok hij zonder iets te stelen. De volgende dag was hij terug om de dozen opnieuw in zijn kar te zetten. Nu vertrok hij wel met de rum en een grote fles wodka, zonder te betalen. Twee dagen later pleegde dezelfde man een diefstal bij de Sligro aan de Zichtenburglaan.
De Dordtenaar meldde zich donderdag bij de politie en is verhoord over de diefstallen. Daarna is hij vrijgelaten, hij zal later voor de rechter moeten komen. De bewakingsbeelden waarop hij was te zien, zijn verwijderd van de site van Team West.