Meer dan honderd plezierjachten in de as na grote brand bij jachtwerf

De omvangrijke schade bij de afgebrande jachtwerf is zaterdagochtend goed te zien
De omvangrijke schade bij de afgebrande jachtwerf is zaterdagochtend goed te zien © Regio15
DEN HAAG - Een loods met meer dan honderd plezierjachten in de Haagse Binckhorst is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een brand volledig verwoest. Niemand raakte bij de brand bij Jachtwerf De Haas gewond. Wel heeft de brandweer zaterdagochtend een NL-Alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor mogelijke stankoverlast.
Loods met 100 opgeslagen plezierboten verwoest door grote brand
Volgens de politie lagen er 116 plezierboten opgeslagen in de loods aan de Binckhorstlaan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt, meldt de woordvoerder. De brand is vrijdag- op zaterdagnacht even voor 2.30 uur geconstateerd. Na de brand waren er diverse knallen te horen. Volgens de brandweer kwamen deze door de opgeslagen gasflessen in de botenloods achter de Fokker Terminal.
De jachtwerf dient onder meer als zomer- en winterstalling voor boten
De jachtwerf dient onder meer als zomer- en winterstalling voor boten © Regio15
De eerste prioriteit van de brandweer was om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar omliggende gebouwen. Dit is volgens de woordvoerder van de brand gelukt. De brand is inmiddels onder controle, maar het nablussen gaat zaterdagochtend nog zeker enkele uren duren. Een speciaal sloopbedrijf wordt ingezet om de brandweer toegang te geven tot de laatste brandhaarden.

Geen schadelijke stoffen vrijgekomen

De woningen in de omgeving van de Binckhorstlaan hoefden niet te worden ontruimd. Wel kunnen zij last hebben van de stank die is ontstaan door de brand. Daarom moeten omwonenden deuren en ramen gesloten houden en de mechanische ventilatie uitzetten. Uit metingen van de brandweer is duidelijk geworden dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen.
De vlammenzee, gezien vanaf de naastgelegen evenementenhal Fokker Terminal
De vlammenzee, gezien vanaf de naastgelegen evenementenhal Fokker Terminal © Regio15