Vier maanden cel voor aanranding 87-jarige vrouw

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - Een 38-jarige man moet vier maanden de gevangenis in omdat hij een 87-jarige vrouw uit Leiden in haar huis heeft aangerand. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats belde vorig jaar bij de vrouw aan en begon haar direct nadat ze opendeed te zoenen en te betasten.
De man belde vorig jaar op 7 augustus aan bij de woning van de oudere vrouw in Leiden. Toen zij opendeed, zette de man meteen zijn voet tussen de deur en begon haar zonder enige aanleiding te zoenen op haar gezicht en in haar nek. Vervolgens betastte de man ook haar lichaam. Het slachtoffer slaagde erin om de man uit haar huis te zetten en belde daarna overstuur haar vriend. Later deed de vrouw aangifte tegen de 38-jarige man.
De politierechter veroordeelde de man dinsdag tot vier maanden cel voor de aanranding. Doordat in het wooncomplex van het 87-jarige slachtoffer camera's hangen, was de dader duidelijk te zien. Deze beelden werden uitgezonden in Team West en leidde tot een duidelijke herkenning van de verdachte. Op 24 januari werd de man aangehouden in Den Haag.

DNA gevonden in nek

Daarnaast werd er DNA-materiaal van de verdachte in de nek van de vrouw aangetroffen. Dit was voor de rechter voldoende bewijs om hem te veroordelen tot een gevangenisstraf. De man ontkent zelf dat hij het delict gepleegd heeft.