Man (79) geschopt en geslagen door straatrover in zoektocht naar buit

Het slachtoffer wordt belaagd
Het slachtoffer wordt belaagd © Politie
DEN HAAG - Een meneer van 79 jaar is midden op de dag op straat in Den Haag geschopt en geslagen door een man die zijn telefoon wilde hebben. Die is uiteindelijk zonder buit vertrokken. Het slachtoffer is sindsdien bang om alleen naar buiten te gaan. Omdat het precies onder een camera gebeurde, is er beeld van de verdachte.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 8 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer loopt op woensdag 15 december rond 13.30 uur in de Janssoniusstraat in het Laakkwartier. Hij laat op zijn gemak zijn hondje uit. Ter hoogte van de kruising met de Bragastraat wordt hij aangesproken door een man, die zijn telefoon wil hebben. De 79-jarige zegt dat hij die niet heeft, maar daar neemt de man geen genoegen mee.
© Politie
Hij geeft het slachtoffer een aantal klappen, waardoor die een bloedneus oploopt. Als de man met zijn hondje weg wil lopen, blijft de man hem belagen. Hij geeft hem meerdere vuistslagen en een schop. De 79-jarige man valt tegen een geparkeerde scooter aan, en vervolgens op de grond.
Bekijk hier hoe gewelddadig de man te werk gaat:
Gewelddadige straatrover slaat en schopt slachtoffer naar de grond - Team West

Zoeken naar waardevolle spullen

De straatrover fouilleert de man, op zoek naar zijn telefoon of andere waardevolle spullen. Maar hij vindt niets. Het slachtoffer weet met moeite op te staan en pakt zijn hondje op. Omdat er op dat moment twee meisjes langslopen, stopt de straatrover met het belagen van de man. Die loopt snel naar een garage in de buurt, waar hij alarm slaat.
De straatrover gaat er op dat moment vandoor. Hij heeft geen buit gemaakt, maar er wel voor gezorgd dat de 79-jarige man amper nog alleen de straat op durft.
© Politie
© Politie
Er staat een opdruk op de achterkant van de trui
Er staat een opdruk op de achterkant van de trui © Politie

Herkent u de man?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem