Automobilist wordt geschampt door trein: 'Heel veel geluk gehad'

© Regio15
ZOETERWOUDE - Bij een spoorwegovergang in Zoeterwoude is de voorkant van een auto eraf gereden door een trein. De automobilist is nagekeken in de ambulance en kwam met de schrik vrij. Door de aanrijding lag het treinverkeer tussen Leiden en Alphen aan den Rijn lange tijd plat.
Hoe de auto woensdag op het spoor bij de Burgemeester Smeetsweg terecht is gekomen terwijl de slagbomen omlaag waren, is niet bekend. De politie vermoedt dat de laagstaande zon een rol heeft gespeeld. 'Daardoor was er slecht zicht en zag de bestuurder de slagbomen over het hoofd. De automobilist heeft heel veel geluk gehad', zegt een woordvoerder.
Trein rijdt voorkant auto eraf, treinverkeer plat tussen Leiden en Alphen
De trein die de auto aanreed, is tot stilstand gekomen. De passagiers werden door een evacuatietrein opgehaald en alsnog naar het station gebracht. Specialisten van de politie en ProRail doen onderzoek naar het incident. Door het incident reden er tot 17.30 uur geen treinen tussen Alphen aan den Rijn, Leiden Lammenschans en Leiden Centraal en werden er stopbussen ingezet.
Door de aanrijding rijden er voorlopig geen treinen
Door de aanrijding rijden er voorlopig geen treinen © Regio15