Zes jaar cel voor miljoenenproductie heroïne in Rijswijkse loods

Politiebewaking bij de loods in Rijswijk
Politiebewaking bij de loods in Rijswijk © Regio15
RIJSWIJK - De rechtbank heeft de 56-jarige Sadik C. veroordeeld tot zes jaar cel voor de productie van heroïne in een loods aan de Zuiderweg in Rijswijk. Daar werd bij een politie-inval twee jaar geleden 150 kilo heroïne en 50 liter vloeibare drugs gevonden. De drugs hadden een miljoenenwaarde.
Volgens de officier van justitie was C. in de loods betrokken bij de fabricage van heroïne. Een hoge straf was volgens de officier gerechtvaardigd vanwege de verwoestende werking van de harddrugs. 'Heroïne is de meest verslavende drug die er is. Mensen die het gebruiken veranderen na drie weken in een wrak.' Ze eiste zeven jaar cel tegen C.. De rechtbank legde woensdag uiteindelijk een celstraf op van zes jaar.
Amsterdammers Sadik C. en Ahmet B. (59) verschenen twee weken geleden in het beklaagdenbankje. Twee andere Hagenaren moeten nog voorkomen voor de rechter.

Koffers vol drugs en 170.000 euro cash

C. verbleef in Amsterdam in een woning van Ahmet B. De politie vond daar koffers vol drugs, 170.000 euro aan contanten, en een vuurwapen. Er werd volgens het Openbaar Ministerie ook heroïne verhandeld in de woning. B. werd woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel. Die straf was ook geëist door de officier van justitie.
De politie viel de bedrijfsloods op 7 januari 2020 binnen naar aanleiding van klachten over stankoverlast. Ook de brandweer kwam ter plaatse. In het pand bleek een drugslab opgezet. Lange tijd bleef het onderzoek in nevelen gehuld. Uiteindelijk werden een jaar later vier verdachten aangehouden.