Politie zoekt opnieuw in Leidse gracht in moordzaak Esmee (14)

De politie zoekt weer in het water
De politie zoekt weer in het water © Regio15
LEIDEN - De politie heeft donderdag opnieuw onderzoek gedaan in het water van de Nieuwe Rijn in Leiden om naar bewijsmateriaal te zoeken in de zaak over de vermoorde Esmee. Dat bevestigt de politie. Net als op 12 januari zochten duikers van de politie in het water ter hoogte van het Evertsenpad. Of er toen iets werd gevonden, kon de politie in verband met het onderzoek niet zeggen. Ook nu kan de politie nog niet zeggen of er bewijsmateriaal is opgedoken of waarnaar precies wordt gezocht.
De 14-jarige Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden werd al snel aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Het OM onderzoekt of het slachtoffer en de verdachte een relatie hebben gehad.
Volgens de politie waren er begin januari nieuwe aanwijzingen die leidden naar de plek waar werd gezocht met de duikers. Specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) hielpen de recherche bij de zoektocht naar bewijsmateriaal. Twee maanden later doen duikers weer onderzoek op dezelfde plek. Ook ligt er een politieboot in het water.

Foto bij boom

Op de plek waar Esmee werd gevonden, liggen nog wat bloembollen rondom de boom. Ook hangt er een foto op de boom met de tekst 'dit is de boom die alles zag'. Daarnaast hangen er nog wat lampjes rondom de boom.
'Dit is de boom die alles zag' staat op een foto aan de boom waar Esmee naast werd gevonden
'Dit is de boom die alles zag' staat op een foto aan de boom waar Esmee naast werd gevonden © Omroep West