Al honderden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in Den Haag

Vluchtelingen arriveren in Nederland
Vluchtelingen arriveren in Nederland © ANP
DEN HAAG - In Den Haag worden op dit moment honderden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. In meerdere hotels is een noodopvang geregeld, waar donderdag tussen de 400 en 600 mensen een plek hebben gekregen. Dat laat de gemeente Den Haag weten. Eerder op de dag stond de teller op 350. 'Het aantal binnenkomende vluchtelingen neemt constant toe', zegt een woordvoerder van de gemeente.
'Het gaat om noodopvanglocaties. Mensen slapen een paar nachten. Een deel gaat dan door naar familieleden of een gastgezin, binnen of buiten Den Haag', aldus een gemeentewoordvoerster. In werkelijkheid kunnen er meer Oekraïners in de hofstad zijn aangekomen. Sommige mensen konden meteen terecht bij vrienden of familieleden. Zij worden niet meegerekend in de cijfers.
De veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands Midden moeten binnen afzienbare tijd 4000 vluchtelingen opvangen. De ontheemden worden verspreid over alle 27 gemeenten in de regio. Hoeveel en waar de vluchtelingen gaan verblijven, maken gemeenten donderdag en vrijdag bekend.