Politie kamt bodem Nieuwe Rijn uit rond moord Esmee

In de Nieuwe Rijn wordt gezocht naar bewijsmateriaal in de zaak Esmee
In de Nieuwe Rijn wordt gezocht naar bewijsmateriaal in de zaak Esmee © Omroep West
LEIDEN - Voor de tweede dag op rij heeft de politie vrijdagochtend onderzoek gedaan in het water van de Nieuwe Rijn in Leiden, ter hoogte van het Evertsenpad. De politie is op zoek naar bewijsmateriaal in de zaak van de vermoorde Esmee, meldt een woordvoerder. Dit keer is de bodem uitgekamd met een sleepnet. Er is niets gevonden.
Donderdag deed de politie ook onderzoek in het water naast het Utrechtse Jaagpad. Duikers zochten, net als op 12 januari, in het water naar bewijsmateriaal. Vrijdag gebruikte de politie een sleepnet en een magneet om te zoeken. Om welk bewijsmateriaal het gaat, kan de politie niet zeggen.
De 14-jarige Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters dood gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De 32-jarige Olivier van de G. uit Leiden werd al snel aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. Het OM onderzoekt of het slachtoffer en de verdachte een relatie hebben gehad.