Nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers bij Haagse Trekvlietbrug

Het eerste ontwerp voor de onderdoorgang
Het eerste ontwerp voor de onderdoorgang © Delft Creatieve Ingenieurs
DEN HAAG - Bij de Trekvlietbrug op de Binckhorst in Den Haag komt een nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Zij hoeven dan niet meer de drukke Mercuriusweg over te steken en kunnen 'veilig en zonder hinder en oponthoud' doorfietsen. De aanleg kost 9 miljoen euro en moet in 2024 klaar zijn, meldt de gemeente Den Haag.
De onderdoorgang is onderdeel van het Trekfietstracé, een doorgaande fietsroute tussen het centrum van Den Haag, de Binckhorst, Ypenburg en Pijnacker-Nootdorp. Wethouder Robert van Asten noemt het 'een aanwinst' voor het traject. 'Nu al maken veel mensen gebruik van delen van het tracé. Door de transformatie van de Binckhorst de komende jaren verwacht ik dat nog meer mensen er gebruik van maken.'
Er is een eerste ontwerp gemaakt, waar mensen tot 24 april hun mening over kunnen geven. Daarna wordt het definitieve ontwerp vastgesteld en beginnen de werkzaamheden. De kosten voor de aanleg worden betaald door de gemeentes Den Haag en Leidschendam-Voorburg, het Rijk, het gemeentelijke samenwerkingsverband MRDH en de provincie Zuid-Holland.