Lijsttrekker doet aangifte van bedreiging en belaging: 'Ik wijk geen millimeter'

Jaap de Moor
Jaap de Moor © Gemeente Noordwijk
NOORDWIJK - Jaap de Moor, lijsttrekker van de lokale politieke partij Bruisend Noordwijk, is in de voorbije maanden meerdere keren bedreigd en belaagd. De woning van het Noordwijkse gemeenteraadslid was doelwit en digitaal vonden 'aanvallen' op hem plaats vanuit valse Facebookaccounts. De Moor heeft vrijdag aangifte gedaan bij de politie.
Meer details wil de voorman van de eenmansfractie niet delen. 'De politie heeft liever niet dat ik er veel over zeg', luidt zijn verklaring. 'Ik ben zwaar teleurgesteld dat dit is gebeurd. Ik zit twaalf jaar in de politiek en heb dit nog nooit meegemaakt', aldus het raadslid.
Daags voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft dit naar eigen zeggen geen gevolgen voor de campagne die De Moor met Bruisend Noordwijk voert om zetels te veroveren. 'Ik ben wel zo standvastig dat ik geen millimeter afwijk. Dit heeft absoluut geen invloed op mijn politieke gedrag', belooft hij.

Identiteit verdachte

Vanuit welke hoek de aantijgingen komen, wil hij niet vertellen. Wel dat de identiteit van een van de verdachten is vastgesteld. Ook is melding gemaakt bij de Gemeente Noordwijk. Volgens het integriteitsmeldingen-protocol wacht de gemeente het politieonderzoek af.