Inbreker in Zoetermeer gaat er vandoor met kluis van bewoners

De verdachte
De verdachte © Politie
ZOETERMEER - Een woninginbreker die heeft toegeslagen in Zoetermeer, leek precies te weten wat hij wilde hebben. Hij is vertrokken met de kluis van de bewoners en is door verschillende camera's gefilmd.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 15 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De bewoonster van het huis aan de Lofoten in de wijk Oosterheem gaat op dinsdag 8 februari even na 8.50 uur de deur uit met haar baby. Vlak na haar vertrek is de inbreker binnen gekomen, waarschijnlijk door het openflipperen van de voordeur. Het lijkt of hij weet waarvoor hij komt, want hij gaat meteen naar boven om de kluis te halen. Eenmaal met de buit in de woonkamer, gaat de inbreker op zoek naar de beste manier om de kluis mee te nemen.
Woninginbreker door verschillende camera's vastgelegd - Team West
Eerst wil hij hem in een vuilniszak stoppen, maar dat lukt niet. Vervolgens gaat hij boven op zoek naar iets beters, en vindt een dekentje dat in het babybed ligt. Maar ook dat is niet geschikt: uiteindelijk vertrekt hij met de kluis in een matrashoes gewikkeld. Verder is er niets gestolen uit het huis, en de inbreker heeft ook niet gezocht of er nog meer waardevolle spullen te vinden waren.
De verdachte
De verdachte © Politie
© Politie
© Politie

Weet u wie het is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem