Eerste Parkpop op Malieveld met DI-RECT, Froukje en Goldband

Een eerdere editie van Parkpop
Een eerdere editie van Parkpop © ANP
DEN HAAG - Na twee jaar afgelasting vanwege corona lijkt het er nu toch echt op dat Parkpop dit jaar wel doorgaat. Op 12 juni zal de 40ste editie van het Haagse muziekfestival plaatsvinden op het Malieveld. 'Fijn om zo'n thuiswedstrijd te spelen', vertellen de leden van Goldband, een van de aangekondigde artiesten.
MOJO en DUCOS Productions, de organisatoren van het Haagse festival, maakten woensdag de eerste artiesten bekend die optreden tijdens de 40ste editie van Parkpop. In de lijst van aangekondigde artiesten staan onder andere het Haagse trio Goldband en DI-RECT.
'We hebben een goede basisopstelling en de trainingen gaan uitstekend. We hebben een nieuwe tactische coach en hopen dat hij naar verwachting presteert', vertelt Goldband met een knipoog. 'Na jarenlang eerst als bezoeker en later als artiest op Parkpop te zijn geweest, is het heel bijzonder om nu deel uit te mogen maken van de éérste Parkpop vanaf het Malieveld', reageert de Haagse band DI-RECT.
De 40ste editie van Parkpop vindt op 12 juni plaats op het Malieveld in Den Haag. Het festival begint om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.

DI-RECT, Maan en Froukje

Op de artiestenlijst van Parkpop 2022 staan ook UB40 ft. Ali Campbell, Maan, Kevin & The Animals en Froukje. 'Maar ik kan met zekerheid stellen dat wij gaan winnen', voegt Goldband grappend toe.
Het Haagse trio Goldband is een van de artiesten tijdens Parkpop 2022
Het Haagse trio Goldband is een van de artiesten tijdens Parkpop 2022 © Goldband
Directeur Guus Dutrieux is erg blij dat Parkpop na bijna drie jaar weer zal plaatsvinden in de hofstad. ’We hebben helaas ons jubileum twee keer moeten uitstellen door corona, maar dit jaar gaan we het eindelijk vieren met een geweldig programma', laat hij enthousiast weten. 'We kijken er naar uit om op 12 juni opnieuw te laten zien waarom Den Haag de muziekstad van Nederland is.'

Primeur

Ondanks dat het de 40ste keer is dat Parkpop is, heeft het festival tijdens deze editie toch een primeur te pakken. Dit jaar wordt het Haagse muziekfestival namelijk niet in het Zuiderpark gehouden. Parkpop is voor de eerste keer op het Malieveld.
Eerder blikten we al terug op 40 jaar Parkpop