Leidenaar aangehouden voor winkeloverval na DNA-match

De avondwinkel in de Breestraat in Leiden
De avondwinkel in de Breestraat in Leiden © Regio15
LEIDEN - De politie heeft maandag een 24-jarige Leidenaar aangehouden voor een winkeloverval. De man zou op 15 november 2021 een avondwinkel in de Breestraat in Leiden hebben overvallen. Dankzij een match in de DNA-databank kon de politie de dader aanhouden.
De man overviel de avondwinkel in het centrum van Leiden vorig jaar op 15 november. Met een mes drong hij de zaak binnen en bedreigde de aanwezige winkelmedewerker en vroeg om geld. Nadat de verdachte een duw kreeg, viel zijn mes en mishandelde hij de medewerker die daarbij gewond raakte. De 24-jarige Leidenaar sloeg vervolgens op de vlucht. Nadat de politie een melding kreeg van de overval, werd er een zoekactie ingesteld. Maar deze leverde niets op.
Doordat het mes van de verdachte in de winkel was achtergebleven, kon een DNA-profiel van de dader worden vergeleken met het materiaal in de DNA-databank. Dat leverde een match op met de identiteit van de 24-jarige Leidenaar. De politie hield de man maandag aan. Tijdens een verhoor bekende hij de overval te hebben gepleegd. De Leidenaar werd woensdag voorgeleid aan een rechter-commissaris die bepaalde dat zijn voorlopige hechtenis met veertien dagen wordt verlengd.