Lange files voor wasstraten door Saharazand uit Algerije

Overal in de regio stond donderdag een lange rij voor de wasstraat
Overal in de regio stond donderdag een lange rij voor de wasstraat © VRPress
DEN HAAG - De auto's staan de hele dag al in de rij voor het Total-benzinestation aan de Ypenburgse Stationsweg in Den Haag. Niet omdat de brandstofprijzen eindelijk weer wat gedaald zijn, maar omdat het pompstation een wasstraat heeft. Iedereen wil hier het Saharazand van zijn of haar auto spoelen. 'Het is niet normaal hoe druk het is', zegt een van de medewerkers van het benzinestation.
Het Haagse tankstation heeft twee wasstraten en vijf wasboxen waar mensen zelf hun auto schoon kunnen spoelen. Toch is het niet genoeg, want er staat al de hele dag een file tot op de straat.
Het Haagse benzinestation is niet de enige waar het donderdag druk was, want overal in de regio hebben de wasstraten een topdag. Zo stond er ook bij Carwash Easy and Go in Alphen aan den Rijn een flinke wachtrij.

Stofstorm uit Algerije

Dat alle auto's onder het zand zitten komt door de regen eerder op de dag. De afgelopen dagen zat de lucht namelijk vol met stof uit de Sahara. 'Het Saharastof is met een stofstorm in Algerije in grote hoeveelheden de lucht ingeblazen', legt Omroep West-weerman Huub Mizee uit hoe het komt dat alle auto's donderdag ineens zo vies zijn. 'Met de regen die in de nacht van woensdag op donderdag naar beneden is gekomen is al dat stof naar beneden gekomen.'