Ernstige verkeershinder rond Hillegom door werkzaamheden aan N207/N208

Tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar
Tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar © Google Maps
HILLEGOM - Door werkzaamheden aan de N207 en N208 moeten weggebruikers rond Hillegom rekening houden met ernstige verkeershinder. Vrijdag overdag zijn er enkele rijstroken afgesloten, maar kan het verkeer er nog wel langs. Vanaf 20.00 uur gaan beide wegen grotendeels dicht en moet het verkeer tot maandagochtend omrijden.
Het kruispunt van de N207 (Leimuiderweg) en de N208 (Leidsestraat) in Hillegom is vorig jaar lange tijd afgesloten geweest om de verkeerssituatie te verbeteren. Deze werkzaamheden worden komend weekend afgemaakt door een nieuwe laag asfalt aan te brengen.
Om die werkzaamheden mogelijk te maken moeten de wegen dit weekend voor een groot deel worden afgesloten. Op vrijdag kan het verkeer er nog wel langs, maar over een beperkt aantal rijstroken. Op vrijdagavond gaat de weg vanaf de A4 richting Lisse en Hillegom dicht. Tot zaterdag 17.00 uur is deze in beide richtingen afgesloten.

Kruispunt vermijden

De weg is zaterdag vanaf 20.00 uur tot zondag 10.00 uur opnieuw dicht, net als zondagavond vanaf 20.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Hierdoor zal het verkeer tussen Hillegom en Lisse en de A4 veel last hebben van de werkzaamheden. Weggebruikers wordt aangeraden om het kruispunt van de N207 en de N208 indien mogelijk te vermijden.
Tijdens de afsluiting is er sprake van een omleidingsroute. Verkeer van en naar de A4 in noordelijke richting wordt dan omgeleid via de N208-N201-A4. Verkeer van en naar de A4 en A44 in zuidelijke richting rijdt om via de N208-N443-A44.

Bussen

Buslijn 361 rijdt tijdens de afsluitingen volgens een andere route. Bus 50 rijdt wel volgens de gewone dienstregeling en stopt bij de haltes op en rondom de kruising.