A13 dit weekend afgesloten richting Rotterdam

De A13 wordt een stukje verlegd om ruimte te maken om de nieuwe A16 aan te sluiten
De A13 wordt een stukje verlegd om ruimte te maken om de nieuwe A16 aan te sluiten © Rijkswaterstaat
DELFT - De A13 is dit weekend afgesloten tussen Delft en Rotterdam. Van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur is de snelweg richting Rotterdam dicht in verband met werkzaamheden. Weggebruikers kunnen omrijden via de A4 en moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een kwartier.
De werkzaamheden zijn onderdeel van de toekomstige aansluiting van de A13 op de A16 Rotterdam. Tijdens het afsluitingsweekend wordt de A13-rijbaan verlegd naar de plek waar eerder de rijbaan richting Den Haag lag. Zo wordt er ruimte gemaakt om de Hofwijktunnel en de duiker bij de Tempelweg af te bouwen. De Tempelweg moet ook worden verlengd, omdat de A16 Rotterdam in het midden van de A13 aansluit.
Tijdens de werkzaamheden zijn de snelwegoprit 10b (Delft Zuid) en snelweg op- en afrit 11 (Berkel en Rodenrijs) afgesloten voor verkeer. Ook het tankstation, de bedrijven en de parkeerplaats Vrijenban zijn niet bereikbaar. De A13 werd twee weken geleden ook al een weekend afgesloten vanwege werkzaamheden.