Steppende inbreker gebruikt in Breda gestolen pinpas in Den Haag

De verdachte
De verdachte © Politie
DEN HAAG - Na een woninginbraak in Breda is een gestolen pinpas gebruikt op station Den Haag Hollands Spoor. De man die dat doet, is vermoedelijk ook degene die heeft ingebroken. Hij heeft namelijk een step bij zich, die tijdens de inbraak is gestolen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op camerabeelden is te zien hoe de verdachte op de ochtend van de inbraak op Hollands Spoor met de step uit de trein vanuit Breda stapt. Hij wil de lift nemen om naar beneden te gaan, maar besluit dan nog een flesje water te kopen in de Kiosk op het perron.
© Politie
© Politie
Het flesje wordt contactloos afgerekend met de pinpas van de bewoner van het huis in Breda. De pas is even eerder ook gebruikt op het station in Breda, door dezelfde man. Omdat hij daarna naar Den Haag is gereisd, is het mogelijk dat hij uit onze regio komt. De man gaat al steppend via de stationshal naar buiten.
Woninginbreker die toesloeg in Breda pint met gestolen pas op Haags station - Team West

Buit mogelijk doorverkocht

Bij de inbraak zijn naast de step en de bankpas ook laptops en horloges gestolen. De kans is groot dat de buit inmiddels is doorverkocht. De politie hoort het daarom graag als u bijvoorbeeld een step van het merk Phaewo, type X10 aangeboden heeft gekregen.
De gestolen step
De gestolen step © Politie
De verdachte op station Breda
De verdachte op station Breda © Politie

Herkent u de verdachte?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem