Brand gesticht bij Haagse woning, twee verdachten in beeld

De verdachten
De verdachten © Politie
DEN HAAG - Twee verdachten van een brandstichting bij een huis in Den Haag-Leidschenveen zijn gefilmd door een camera in de buurt. Daardoor is ook duidelijk dat er een voorverkenning is gedaan een aantal uur voordat de brand uitbrak. De politie is naar de twee op zoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 22 maart. Meer zaken zijn hier te vinden.
De brand wordt in de nacht van zondag 12 op maandag 13 december gesticht bij een huis aan de Adriaan van Leeuwenlaan. Een paar minuten voor 3.00 uur lopen twee personen in de buurt van de woning. Eén van hen heeft een donkerkleurige schoudertas bij zich. Hij draagt een zwarte jas met een capuchon en een donkerkleurig mondkapje.
De andere man heeft een gezet postuur en draagt een grijze joggingbroek met een zwarte jas met capuchon. Ook is te zien dat hij donkerkleurige sneakers met een witte zool aan heeft. Deze man loopt even later met een fles in zijn handen naar het huis waar de brand wordt gesticht.
© Politie
De schade in het huis
De schade in het huis © Politie

Mogelijke voorverkenning

Op beelden van een paar uur eerder is de man met de grijze joggingsbroek ook te zien. Op 12 december rond 21.00 uur loopt hij al langs het huis, vermoedelijk om de omgeving voor te verkennen. De politie krijgt graag tips over het duo.
Verdachten van brandstichting bij woning zijn gefilmd - Team West

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem