Hoogwerker brandweer gekanteld op N209

De hoogwerker kantelde op de N209
De hoogwerker kantelde op de N209 © Regio15
ZOETERMEER - Een hoogwerker van de brandweer is gekanteld op de N209 richting Hazerswoude. De afrit naar Zoetermeer-Oost was door het ongeval urenlang dicht.
Het brandweervoertuig was vanuit de kazerne Stadshart in Zoetermeer onderweg naar een melding in Bleiswijk. 'Op de desbetreffende weg is de chauffeur waarschijnlijk van het rempedaal afgeschoten met z'n voet. Het voertuig heeft een rand in de weg geraakt en is op z'n kant terecht gekomen', vertelt een woordvoerder van brandweer Haaglanden. De brandweer gaat nog officieel onderzoeken wat er precies is gebeurd.
'Er zijn gelukkig geen gewonden: niet van het personeel en ook geen omstanders', vervolgt de woordvoerder. 'Ze zijn zelfstandig uit het voertuig gekomen. De ambulance heeft nog één persoon nagekeken, maar die is niet naar het ziekenhuis vervoerd.'

Naar kazerne slepen

Bergers zijn aanwezig om het voertuig van de weg te halen. Het voertuig staat inmiddels weer rechtop. 'Het voertuig wordt naar de kazerne gesleept.' De weg is iets na 13.00 uur weer vrijgegeven.