Negen woningen ontruimd na uitslaande brand in portiekwoning

Brand in een portiekwoning in de De Sillestraat
Brand in een portiekwoning in de De Sillestraat © Regio15
DEN HAAG - In een portiekwoning op de De Sillestraat in Den Haag heeft zondagavond een felle brand gewoed. Hierbij raakten twee mensen gewond. Negen woningen werden ontruimd.
De brand brak rond 18.30 uur uit in de keuken van een appartement op de eerste verdieping. Aan de achterkant van het pand sloegen de vlammen even uit de woning. 'De brand breidde zich uit naar een woning erboven', zegt een woordvoerder van de brandweer. Rond 19.15 uur had de brandweer de brand onder controle.
Zo'n twintig mensen - uit negen woningen - moesten hun huis verlaten van vanwege de brand. De bewoners van de zes woningen naast het brandende appartement mochten even na 20.00 uur weer terug naar huis. Drie woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar. 'Deze woningen hebben veel brandschade opgelopen of waterschade vanwege de bluswerkzaamheden.' Deze bewoners worden opgevangen.
In een woning aan de Sillestraat in Den Haag woedt brand
In een woning aan de Sillestraat in Den Haag woedt brand © Regio15

Brandwonden

Twee mensen moesten naar het ziekenhuis omdat ze brandwonden hebben en rook hebben ingeademd. Daarnaast zijn meerdere mensen door de ambulance nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.