Vluchtende inbrekers aangehouden in de sloot en langs de weg

© John van der Tol
BOSKOOP - Vier mannen hebben zondagavond tevergeefs geprobeerd om in te breken bij een kwekerij in Boskoop. Het viertal werd op heterdaad betrapt door de bewoner van het complex en eigenaar van het bedrijf. Twee van hen werden snel aangehouden, twee anderen werden geruime tijd later in de sloot gevonden.
Een bewoner zag een auto rond 22.00 uur achter hun huis aan de Insteek staan en even later twee mannen door de tuin rennen. De dieven probeerden, terwijl zij achtervolgd werden door een van de bewoners, te vluchten via het Goudse Rijpad maar konden worden aangehouden door inmiddels gealarmeerde politieagenten.
Toen camerabeelden werden bekeken bleek dat er nog twee inbrekers aanwezig waren. Eenmaal op zoek met een helikopter en honden, meldde een buurtbewoner zich dat twee mannen met natte kleding bij hem in de loods aan het wachten waren op een taxi. Niet veel later waren ook zij weer op de vlucht geslagen, maar konden uit de sloot worden gevist.

Plantenkarren

De verdachten zijn 33 (2x), 20 en 21 jaar. Ze komen alle vier uit Den Haag. De politie vermoedt dat de verdachten plantenkarren wilden stelen.