OM: Esmee (14) gewurgd in woning van verdachte

Bloemen, kaarsjes en een knuffel voor Esmee in Hazerswoude-Rijndijk
Bloemen, kaarsjes en een knuffel voor Esmee in Hazerswoude-Rijndijk © John van der Tol
HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk zou door Olivier van de G. in zijn woning zijn gewurgd. Daarna zou de 32-jarige verdachte het lichaam hebben verplaatst. Uit de dagvaarding van het Openbaar Ministerie blijkt dat het OM ervanuit gaat dat hij haar eerst op zijn rug heeft meegenomen en vervolgens op haar fiets.
Het meisje werd op oudjaarsdag dood gevonden. Nog dezelfde dag werd de 32-jarige man uit Leiden aangehouden. Justitie verdenkt de man uit Leiden van moord of doodslag op het tienermeisje. Ook zou Van de G. tussen 10 januari en 30 december minimaal een keer ontucht hebben gepleegd met het slachtoffer. De verdachte gaf les op de turnvereniging van Esmee.
Van de G. moet vrijdag 8 april voor het eerst voor de rechter verschijnen. In aanloop naar deze zaak heeft het OM de tenlastelegging bekendgemaakt. Hierin staat dat justitie ervanuit gaat dat Esmee op 30 december in de woning van de verdachte is gewurgd.
© John van der Tol

Meegenomen op zijn rug

Nadat Esmee was overleden zou Van de G. het lichaam eerst op zijn rug hebben meegenomen om haar uit het zicht te leggen vlakbij een weg. Hierna zou de verdachte de fiets van het meisje hebben gepakt om naar een parkje aan de Melchior Treublaan te rijden, waar het lichaam opnieuw tegen een boom werd gelegd. Hier werd Esmee de volgende dag door een voorbijganger gevonden.
Van de G. moet de fiets van Esmee daarna weer hebben verplaatst, want deze werd enkele dagen later op de Van Riebeeckhof in Leiden gevonden. Deze straat ligt niet in de buurt van het park aan de Melchior Treublaan waar het lichaam van het meisje werd gevonden en is ook ver bij de woning van Van de G. vandaan. Het lijkt erop dat de Leidenaar de stad heeft doorkruist met het lichaam van Esmee op zijn rug.