Eis: celstraf en tbs voor 21-jarige man vanwege verkrachtingen in Zoetermeer

© ANP
ZOETERMEER - Een 21-jarige man uit Zoetermeer heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Haag 40 maanden cel en tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen vanwege verkrachting en aanranding. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. De verdachte zou vorig jaar drie vrouwen op straat hebben belaagd, aangerand en beroofd. Hij zou twee van zijn slachtoffers hebben verkracht.
De verdachte sprak de vrouwen op straat aan. De eerste in de vroege ochtend van 3 augustus, de tweede in de nacht van 4 op 5 augustus en de derde in de avond van 5 augustus. Hij vroeg om een sigaret, of om geld, maar stelde zich vervolgens al snel agressief op. Zo zei hij dat hij de vrouwen 'lekker' vond en dat hij seks met ze wilde.
Als de vrouwen probeerden van hem weg te komen, dan greep hij ze vast. De eerste twee slachtoffers werden door de man verkracht. De derde vrouw wist zich los te trekken en zo erger te voorkomen. Bij alle drie de vrouwen nam de man ook geld mee, of pasjes, of een telefoon. De tweede vrouw probeerde zich nog te verweren met een markeerspray, maar de man pakte het flesje af. Hij gebruikte het vervolgens de volgende avond zelf tegen het derde slachtoffer.

Tbs met dwangverpleging

Wat de 21-jarige man ertoe bewoog de vrouwen lastig te vallen is vooralsnog niet duidelijk. De verdachte heeft tot aan de zitting twee van de drie feiten ontkend. Ook bij de rechter bekende hij maar mondjesmaat.
Deskundigen die de man hebben onderzocht adviseren tbs met dwangverpleging. De officier van justitie eiste 40 maanden cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.