Nieuwe details in moordzaak Esmee komen hard aan: 'Heftige informatie'

Esmee met haar paard
Esmee met haar paard © Instagram
HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De nieuwe details over de moord op de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk zijn hard aangekomen bij kennissen van het slachtoffer. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de 32-jarige verdachte het meisje in zijn woning in Leiden gewurgd en vervolgens op zijn rug en op haar fiets meegenomen. 'Dit is wel heftige informatie', zegt de voorzitter van de turnvereniging waar zowel Olivier van de G. als het slachtoffer lid van waren.
'Voor de verwerking van het verdriet willen we graag weten wat er zich heeft afgespeeld, maar dit is wel heftig', zegt voorzitter Arthur Haasbroek van Gymsport Leiden. De gymclub heeft dinsdag een nieuwsbrief naar alle leden verstuurd met de mededeling dat er iemand voor ze klaarstaat als ze willen praten.
Het OM stelt dat Esmee door verdachte Olivier van de G. is gewurgd in zijn woning. Daarna zou hij het lichaam eerst hebben meegenomen om haar uit het zicht te leggen vlakbij een weg. Vervolgens zou hij de fiets van het meisje hebben gepakt om naar een parkje aan de Melchior Treublaan te rijden, waar het lichaam opnieuw tegen een boom werd gelegd. Hier werd Esmee de volgende dag door een voorbijganger gevonden.
© John van der Tol
Job Knoester is de advocaat van Olivier van de G. en wil weinig kwijt over de beschuldigingen van het OM. 'Dat bewaar ik tot in de rechtszaal.' Knoester en zijn kantoorgenoot Christiaan Kwint hebben de verdediging samen op zich genomen. 'We nemen momenteel de dossiers door en formuleren onderzoekswensen. We hebben nog niet alle informatie ontvangen.'