Flitsbezorgende ouderen en een tomatendrone in Westland, dit was 1 april

De 1 aprilgrap in Leiden: ouderen gaan met scootmobiel flitsbezorgen
De 1 aprilgrap in Leiden: ouderen gaan met scootmobiel flitsbezorgen © Groenoord
REGIO - Van gebøkkenløcht-bløzer tot aan een afvalmunt en van een tomatendrone tot aan een binnenstebuiten boxershorts. Vrijdag is het 1 april en dat betekent dat er weer grappenmakers op de loer liggen. Bedrijven en overheidsinstanties in de regio trokken ook dit jaar weer alles uit de kast om jou in de maling te nemen. Wij zetten de leukste grappen voor jou op een rijtje.

Politie Westland gaat surveilleren met tomaten

De politie in het Westland probeert de lolbroek uit te hangen met een tomatendrone. Op Facebook melden ze dat ze gaan surveilleren met een tomatendrone. Daarbij zouden zij gaan samenwerken met een Westlandse tomatenkweker. Deze kweker schenkt iedere zaterdag een lading afgekeurde tomaatjes aan de politie. Vervolgens gaat de politie met een drone vol tomaten de lucht in om te surveilleren. Zodra zij een overtreding constateren, zoals fietsen met de mobiel in de hand, zal de dronebestuurder in de buurt van de overtreder gaan vliegen en hem of haar waarschuwen. Mocht de overtreder daar niet naar luisteren, dan lanceert de drone een tomaat. Volgens de politie wordt deze 'tomatenpilot' een jaar uitgevoerd en op 1 april 2023 geëvalueerd.

Duinrell gaat badgasten droogblazen

Duinrell probeert de bezoekers in de maling te nemen met de zogenaamde 'gebøkkenløcht-bløzer'. Door middel van een heuse uitlegvideo laten zij zien hoe gasten in het Tikibad zich niet meer zelf hoeven af te drogen, maar droog geblazen kunnen worden. Volgens het Wassenaarse pretpark maakt de zogenaamde gebøkkenløcht-bløzer gebruik van buitenlucht die in een oven wordt opgewarmd. Daarna wordt met deze 'gebakken lucht' je lichaam afgedroogd. In de video wordt nog wel gewaarschuwd voor bijwerkingen.

Afvalmunten te koop in Zuidplas

De 1 aprilgrap van Gouwe IJssel Nieuws in de gemeente Zuidplas, is iets té goed gelukt. Dinsdag publiceerden zij een artikel over een zogenaamde afvalmunt die de vervanger zou worden voor de afvalpas waarmee je in de gemeente ondergrondse afvalcontainers kan openen. De munt zou 1,50 euro per stuk gaan kosten, maar vrijdag zou je er tien kunnen halen voor slecht 1 euro. In eerste instantie een goede grap, maar iets teveel mensen in de gemeente tuinden erin met alle gevolgen van dien. 'We hebben al 21 mensen vandaag aan de balie in het gemeentehuis gehad met vragen over de munt.'

Milieuvriendelijke onderbroeken

Ook HEMA heeft een grappig bijdrage aan 1 april geleverd. Zij zouden vanaf vrijdag in al hun filialen de 'binnenstebuiten boxershorts' verkopen. Dat is een onderbroek die je niet één, maar twee dagen kan dragen door hem op de tweede dag binnenstebuiten te draaien. 'Ons nieuwe model boxershort van revolutionair reversible bamboe-biokatoen zorgt voor een extra dag draagcomfort. Minder was, dus beter voor het milieu!', laat de HEMA op twitter weten.

Ouderen worden flitsbezorgers in hun scootmobiel

Thuiszorgorganisatie Groenoord in Leiden en flitsbezorgdienst Flink haalden ook een goede grap uit. Cliënten van de thuiszorgorganisatie konden een bijbaantje krijgen bij de flitsbezorger door met hun scootmobiel boodschappen te bezorgen in de buurt. Met het welbekende roze jasje van Flink en met een gevulde boodschappentas zouden zij op hun scootmobiel door de wijken in Leiden gaan racen. Volgens Groenoord en Flink gaat het hier om een experiment van twee maanden.
Dinsdag besteedde we op de radio aandacht aan dit verhaal, zónder dat we wisten dat het om een grap ging. Thuiszorgorganisatie Groenoord Zorgt was vrijdag zo attent om taart naar onze redactie te brengen.
© Omroep West

ANWB-echtpaar 2.0

Ook de ANWB heeft vrijdag voor een lach op het gezicht gezorgd bij veel mensen. Zij zouden voor alle ANWB-echtparen die binnenkort in het huwelijksbootje stappen een ANWB-trouwoutfit op de markt hebben gebracht. Vanaf vrijdag zouden de trouwpakken en trouwjurken in de ANWB-winkels in de regio te koop zijn.