Basisschool ontruimd na melding over onbekende man die zich verdacht gedroeg

De politie viel de school binnen met een arrestatieteam
De politie viel de school binnen met een arrestatieteam © Ingezonden
NOORDWIJKERHOUT - Een basisschool in Noordwijkerhout is maandagochtend ontruimd geweest vanwege een verdachte situatie. De melding van een onbekende man die zich verdacht gedroeg, was reden voor de ontruiming. Uiteindelijk bleek het om een misverstand te gaan, laat de politie weten.
Het gaat om basisschool De Prinsenhofschool aan de Langevelderweg. De omgeving van de school werd anderhalf uur lang afgezet. Een ooggetuige zag het arrestatieteam met schilden de school in gaan. Uiteindelijk werd er niemand gevonden. De leerlingen en leerkrachten van de school werden in een naastgelegen kerk opgevangen, waar de ouders hun kinderen konden ophalen.
Ook is er een buurtonderzoek gedaan en vloog er een politiehelikopter rond. 'Het was wel even een spannende situatie', zegt een vrouw die tegenover de school woont. 'Ook in de buurtapp ging het verhaal rond dat er een man met een mes in de school zou zijn. Ik zag het arrestatieteam met schilden de school binnengaan. Verder stond de hele straat vol met politie.'
Leden van het arrestatieteam bij de Prinsenhofschool
Leden van het arrestatieteam bij de Prinsenhofschool © Omroep West
'Kinderen die naar school toe kwamen, werden meteen weggestuurd', zegt een verslaggever van Omroep West. Inmiddels is het arrestatieteam vertrokken uit Noordwijkerhout. 'Het pand en de directe omgeving zijn grondig doorzocht', zegt de politie. 'Ook scande de politiehelikopter vanuit de lucht de omgeving. We troffen niets verdachts aan.'
De politie heeft inmiddels laten weten dat de melding van de verdachte situatie berust op 'een misverstand'. Om wat voor misverstand het precies gaat, wil de politie niet bekendmaken.
De omgeving van de school werd afgezet
De omgeving van de school werd afgezet © Omroep West