Poetsliefhebber zet politie op verkeerde been; hulpdiensten massaal in actie om 'drugslab'

Voor de gevonden chemicaliën werden brandweer en TEV opgeroepen
Voor de gevonden chemicaliën werden brandweer en TEV opgeroepen © Regio15
DEN HAAG - Een mogelijk drugslab in een huis in Den Haag heeft de hulpdiensten zondagavond flink op scherp gezet. Meerdere politieagenten en brandweerwagens kwamen in actie op de Rijswijkseweg na de vondst van een enorme hoeveelheid chemicaliën. Al snel bleek dat ze te maken hadden met een fanatieke poetsliefhebber. Want het huis stond vol met een grote verzameling schoonmaakmiddelen, meldt de politie.
In eerste instantie was er informatie dat iemand die vermist werd mogelijk in de woning aan de Rijswijkseweg zou zijn. Eenmaal daar vonden agenten heel veel chemicaliën. Met onder meer de brandweer en een explosievenverkenner van de politie werd onderzoek gedaan. Daarna bleek al snel dat het om schoonmaakmiddelen ging. 'Waarschijnlijk is er in de woning een schoonmaakbedrijf gevestigd', legt de politiewoordvoerder uit.
In het huis zelf was niemand aanwezig, ook de vermiste niet die er mogelijk wel zou zijn. Het onderzoek naar die vermissing gaat dan ook nog steeds verder. 'Maar deze woning nemen wij niet verder mee in het onderzoek naar de vermissing', zegt de politie.