Misverstand bij basisschool: arrestatieteam valt binnen voor medewerker met taartmes

De omgeving van de school werd afgezet
De omgeving van de school werd afgezet © Omroep West
NOORDWIJKERHOUT - De melding van een onbekende man die zich verdacht gedroeg op een basisschool in Noordwijkerhout blijkt een medewerker van de basisschool te zijn. De man liep rond met een taartmes om een taart aan te snijden tijdens de Oekraïne-markt op de school. Dat laat de basisschool maandagmiddag weten in een brief naar de ouders en verzorgers van de leerlingen. Door de melding werd de omgeving van de school maandagochtend anderhalf uur afgezet en werd de school doorzocht door een arrestatieteam. Ook vloog er een politiehelikopter boven Noordwijkerhout.
De politie kreeg maandagochtend voor schooltijd een melding binnen over een onbekende man die zich verdacht gedroeg op basisschool De Prinsenhof aan de Langevelderweg. 'De melding bij de politie is niet door ons maar door een voorbijganger gedaan. Die zag een persoon met een mes de school binnengaan en heeft 112 gebeld', staat in de brief aan de ouders.
Na de melding is de politie met meerdere eenheden naar de Langevelderweg uitgerukt. Op dat moment waren er geen leerlingen in de school aanwezig. 'Wij hebben meteen de ouders bericht dat ze de kinderen thuis moesten houden. De andere kinderen zijn bij het hek tegengehouden en naar de naastgelegen kerk gebracht', vertelt bestuursvoorzitter Omar Ramadan van scholenkoepel Sophia Scholen, waar ook De Prinsenhof onder valt.

Taart aansnijden tijdens Oekraïne-markt

De omgeving van de school werd anderhalf uur afgezet door de politie. Ook doorzocht een arrestatieteam het schoolgebouw van De Prinsenhof. Daarnaast vloog er een politiehelikopter boven Noordwijkerhout.
Uiteindelijk bleek de melding van een verdachte situatie in de school op een misverstand te berusten. 'De politie heeft vastgesteld dat de melding één van onze medewerkers betrof die een taartmes bij zich had om 's middags tijdens de Oekraïne-markt de taart te kunnen snijden', valt er in de brief te lezen. 'Ik ben vooral blij dat er geen onveilige situatie bleek te zijn', zegt Ramadan. 'Dus dat het om een misverstand ging en niet om iemand die alsnog snel het pand heeft verlaten.'

Stilstaan bij gebeurtenis in de klas

Toch zat de schrik er goed in onder de medewerkers, ouders en kinderen van De Prinsenhof. 'Het is behoorlijk schrikken geweest. Dinsdag gaan de lessen gewoon weer van start, maar dan zullen wij ook bij de gebeurtenis stilstaan in de klas. Zeker als er kinderen zijn die in de war of ongerust zijn', vertelt Ramadan.
Daarnaast prijst de bestuursvoorzitter van de scholenkoepel het werk van de politie en het team van leerkrachten. 'Zij hebben een topprestatie geleverd. Alle betrokkenen hebben te goeder trouw gehandeld', zegt hij. 'Liever te alert dan te laks', voegt hij tot slot toe.