Politie schiet gericht op busje dat op agenten inreed

OEGSTGEEST - Een bestelbusje is in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een wilde achtervolging verschillende keren ingereden op politieauto's. De politie heeft verschillende schoten gelost om het busje tot staan te brengen. De bestuurder is uiteindelijk gevlucht en nog spoorloos.
De politie ging vannacht af op een melding van een mishandeling, die uitmondde in de achtervolging. Bij de Abtspoelweg in Oegstgeest reed het busje voor de eerste keer in op een politiewagen, waarna door de politie schoten zijn gelost.
Een paar kilometer verderop, langs de Leidsevaart (N444) in Sassenheim, reed het busje opnieuw in op een auto van de politie, die daar de weg blokkeerde. Een paar honderd meter verderop kwam het busje tot stilstand en ging de bestuurder er te voet vandoor. Met een politiehelikopter en speurhonden is naar hem gezocht, maar hij is tot nu toe nog niet aangetroffen.
Een van de politieauto's die tijdens de achtervolging werd geraakt door het busje
Een van de politieauto's die tijdens de achtervolging werd geraakt door het busje © Regio 15

Agenten lichtgewond

De agenten die bij de aanrijdingen betrokken waren zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
© Regio15
LEES OOK: