Controle op messen en verboden middelen bij ingang kermis Malieveld

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Mensen die de kermis op het Malieveld in Den Haag de komende weken gaan bezoeken worden gecontroleerd op wapens en andere verboden middelen. Dat meldt de Haagse Kermis donderdag. De politie ziet steeds vaker dat mensen wapens bij zich hebben en daarom is er bij de ingang een honderd procent controle. 'Te erg dat het moet', zegt Jan Vermolen, organisator van de kermis.
De Koningskermis, in aanloop naar Koningsdag, gaat vrijdag van start. 'Om te zorgen dat het evenement veilig verloopt en het voor alle leeftijden leuk en veilig is om de kermis te bezoeken, vindt er bij de ingang een honderd procent toegangscontrole plaats', meldt de organisatie. 'Dat betekent dat er gefouilleerd wordt en dat tassen gecontroleerd worden op messen, andere scherpe voorwerpen en verboden middelen.' Verboden spullen moeten direct worden ingeleverd.
De politie helpt met de handhaving
De politie helpt met de handhaving © ANP
'Het bij je dragen van een mes of ander wapen is niet oké en het vergroot de kans dat je deze ook daadwerkelijk gebruikt', reageert de politie. 'We zijn blij het met zero tolerance-beleid van de kermisorganisatie en de gemeente.' De politie zegt ook te helpen met de handhaving. 'En ervoor te zorgen dat de kermis als een leuk familie-evenement veilig kan plaatsvinden.'

Waarschuwingsschot en arrestaties

In september 2020 heeft de politie nog een waarschuwingsschot moeten lossen op het kermisterrein op het Malieveld. Er was toen een verdachte situatie, waarbij mogelijk een vuurwapen was gezien. Zes mensen werden door de politie aangehouden.
Tijdens de kermis van 2020 zijn al verschillende tassencontroles gehouden. Er werd toen een grote hoeveelheid steekwapens en drugs in beslag genomen:
De aangetroffen steekwapens en drugs op de Haagse kermis
De aangetroffen steekwapens en drugs op de Haagse kermis © Politie