Knalroze reclamedoek in Haagse binnenstad moet weg: vergunning ontbreekt

© Twitter / Bewoners rondom het Plein
DEN HAAG - Het gigantische roze reclamedoek op een monumentaal pand in de Haags binnenstad moet weg. Er is geen vergunning voor verleend en dus eist de gemeente Den Haag dat het wordt verwijderd. Bewoners en politici stoorden zich aan het knalroze steigerdoek, omdat zij vinden dat het de historische binnenstad ontsiert.
Het doek hangt aan de gevel boven juwelier Steltman op de hoek van de Plaats en de Kneuterdijk. Bewoners schrokken zich een ongeluk toen zij het zagen en wilden dat het zo snel mogelijk weggehaald zou worden. Ook raadsleden en wethouder Saskia Bruines (D66) waren niet te spreken over 'dat verschrikkelijke roze ding', maar het was niet duidelijk of de gemeente een vergunning had gegeven voor de reclame-uiting van flitsbezorger Flink.
Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos vroeg woensdagmiddag opheldering aan het college tijdens een commissievergadering, omdat het reclamedoek niet onder het reclamebeleid van de gemeente zou vallen. 'Dat beleid schrijft voor dat reclame moet bijdragen aan het historische centrum en zich moet voegen naar het historische karakter van de binnenstad', citeerde Sluijs. 'Dit doek is niet conform staand reclamebeleid. Is hier wel een vergunning voor gegeven?'

Verwijderen

Nu blijkt dat die vergunning er inderdaad niet is. Volgens een woordvoerder van wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) is er wel een vergunning aangevraagd, maar is die nog niet verleend. Daarom gaat de gemeente optreden en eist dat het doek wordt verwijderd.