Frikandellen met 'schadelijke stof' op straat, hondenbaasjes in Wassenaar gewaarschuwd

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
WASSENAAR - De politie waarschuwt Wassenaarse dierenbezitters voor etenswaren waaraan schadelijke stoffen zijn toegevoegd en die vervolgens op straat zijn neergelegd. De politie kreeg dinsdag meldingen van verschillende bewoners over frikandellen die op straat lagen. Na onderzoek bleek dat er een schadelijke substantie voor mens en dier in de frikandellen zat.
De frikandellen zijn gevonden rondom het Bothaplein in Wassenaar. Agenten hebben nader onderzoek gedaan naar de vleessnacks. Daaruit bleek donderdag dat er in de frikandellen inderdaad een substantie zat die zowel voor dier als mens schadelijk is. Om welke substantie het precies gaat, is onduidelijk.
Volgens de politie zijn de gevonden frikandellen het gevolg van een doelbewuste actie. Daarom waarschuwen ze diereneigenaren ook om extra alert te zijn als hun dieren buiten zijn. 'Mogelijk zijn het niet alleen frikandellen, maar ook andere etenswaren', voegt de politie toe in het bericht op hun sociale media. De politie is op zoek naar een dader en roept mensen die meer informatie over deze zaak hebben op om zich te melden.