Bejaarde Johan (81) wurgde zijn vrouw (75) en sloeg haar met een koevoet

Dit is de flat waar de vrouw om het leven kwam
Dit is de flat waar de vrouw om het leven kwam © Regio15
DEN HAAG - De 81-jarige Johan D. bracht zijn 75-jarige vrouw afgelopen december om het leven door haar te wurgen en met een koevoet of breekijzer op haar hoofd te slaan. Dat bleek maandag tijdens de eerste rechtszitting. De moord vond plaats in hun gezamenlijke woning aan de Lozerlaan in Den Haag. D. wordt verdacht van moord dan wel doodslag.
De verdachte was er zelf niet bij. Op dit moment zit hij in het Pieter Baan Centrum waar hij tot 22 april moet blijven voor onderzoek. Over zijn motief wordt verder niks duidelijk tijdens de eerste zitting.
De vrouw werd op 28 december 2021 om het leven gebracht. Rond 3.50 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een overleden vrouw in de woning aan de Lozerlaan zou zijn. Eenmaal ter plaatse troffen agenten het levenloze lichaam aan van de 75-jarige vrouw. Al snel bleek dat de vrouw door geweld om het leven was gekomen. Haar 81-jarige echtgenoot werd gearresteerd door de politie.

Nooit ruzie

Bewoners in de flat, waar voornamelijk ouderen wonen, reageerden geschokt op het overlijden van hun buurvrouw. Ze omschrijven het tweetal als een lief stel dat nooit ruzie had. Het stel woonde op de twaalfde verdieping. 'We zijn al tien jaar buren van elkaar. Ik had dit echt nooit zien aankomen. Het waren hele nette mensen. De man was altijd aardig en met de vrouw had ik nooit problemen', vertelde een van de buren eerder aan Omroep West.
De advocaat van D. had tijdens de eerste zitting geen onderzoekswensen. De eerstvolgende zitting is op 4 juli.