DI-RECT schittert als ambassadeur tijdens ceremonies Invictus Games

DI-RECT tijdens een eerder concert
DI-RECT tijdens een eerder concert © ANP
DEN HAAG - De Haagse band DI-RECT is de ambassadeur van de Invictus Games in Den Haag, die zaterdag beginnen. De band zal het nummer Wild Hearts spelen tijdens de openings- en sluitingsceremonie van het sportevenement. Ook wordt hun nummer gebruikt voor video's van sporters.
DI-RECT was al vanaf het begin betrokken bij de organisatie van de Invictus Games in Den Haag. 'De samenwerking zat al lange tijd in de pijplijn. Al voor de oorspronkelijke editie die voor 2020 in de planning stond, waren we gevraagd om de Invictus Games muzikaal kracht bij te zetten', laat de band weten. In mei 2019 maakten de bandleden al kennis met de Nederlandse deelnemers van de Invictus Games en deden ze mee met een wedstrijd rolstoelbasketbal.
De Haagse band zal het nummer Wild Hearts ten gehore brengen bij de openings- en sluitingsceremonie, maar ook tijdens de andere dagen van de Invictus Games zullen ze aanwezig zijn. 'Gedurende het hele evenement zullen wij dagelijks de activiteiten muzikaal omlijsten', voegen de mannen van DI-RECT toe.

Prins Harry en Meghan Markle

De Britse prins Harry, de bedenker van het sportevenement, zal ook aanwezig zijn in Den Haag tijdens het sporttoernooi. Daarnaast werd maandag bekend gemaakt dat Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins, de eerste dagen van de Invictus Games zal bijwonen. Ook zal Prinses Margriet aanwezig zijn tijdens de openingsceremonie en koning Willem-Alexander zal de sluitingsceremonie van het toernooi bijwonen.
De Invictus Games worden gehouden van zaterdag 16 april tot en met vrijdag 22 april in het Zuiderpark in Den Haag. Eigenlijk zou het evenement in 2020 al in Nederland plaatsvinden, maar vanwege de coronacrisis ging dat niet door. Het evenement werd in 2014 bedacht door prins Harry om (oud-)militairen die in het leger psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt, samen te brengen. De openingsceremonie van de Invictus Games is zaterdag 16 april vanaf 19.00 uur live te zien bij Omroep West.