Duizenden euro's opgenomen van rekening oplichtingsslachtoffer

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Een inwoner van Deventer is duizenden euro's kwijt nadat hij is opgelicht. Hoe het geld van zijn rekening naar een andere rekening is overgemaakt weet hij niet, maar wel duidelijk is dat het in Zoetermeer is opgenomen. De pinner is duidelijk in beeld tijdens de transacties.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte heeft zich bij de politie gemeld. De beelden zijn daarom verwijderd.
Het 45-jarige slachtoffer wordt gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker, met het bericht dat er verdachte transacties op zijn rekening zijn. De man ziet zelf geen gekke dingen op zijn rekening, maar krijgt het advies om even geen gebruik te maken van de app van de bank. De zogenaamde bankmedewerker zal de rekening voor korte tijd blokkeren, zodat er niets kan gebeuren.
Maar zonder dat de man het weet, gebeurt er wel degelijk van alles. Er wordt namelijk geld van zijn rekening overgemaakt naar een rekening van iemand uit Amsterdam. De duizenden euro’s worden diezelfde middag nog opgenomen bij de geldautomaat aan het Kentgensplein in Zoetermeer.

Geen informatie gedeeld

De recherche onderzoekt hoe het geld van de rekening van het slachtoffer is verdwenen, want die geeft zelf aan geen informatie met de zogenaamde bankmedewerker aan de telefoon te hebben gedeeld. Of de pinner op de beelden hierbij betrokken is geweest, is niet duidelijk en wordt ook onderzocht. De rekeninghouder uit Amsterdam waar het geld naar is overgemaakt, zegt dat ze de bankpas eerder is verloren.