Bloemen gezegend en onderweg naar de Paus: 'Symbool voor vrede in de wereld'

De paasbloemen zijn door de bisschop bij Keukenhof gezegend
De paasbloemen zijn door de bisschop bij Keukenhof gezegend © Bollenstreek Omroep
LISSE - De bloemen voor de Paus zijn gezegend door bisschop Hans van den Hende in Keukenhof in Lisse. Als Paus Franciscus zijn Paaszegen uitspreekt doet hij dat omringd met het bloemendecor uit Nederland. Eerst leek het financieel niet meer mogelijk om deze versiering aan te bieden. Dankzij een nieuwe samenwerking tussen het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen kan dit nu toch.
Veel bloemenkwekers, die al jarenlang steeds bloemen beschikbaar stelden, doen dat nu weer. Bloemenarrangeur Piet van der Burg uit Berkel Rodenrijs is de nieuwe artistiek leider voor de bloemendecoratie. Hij noemt het een enorme eer en daarnaast een erg belangrijke taak. De vrachtwagen met bloemen is inmiddels onderweg naar het Vaticaan. Van der Burg zal in de tussentijd met het vliegtuig naar het zuiden reizen en de bloemen opwachten voor de paastoespraak van de Paus.
Bisschop zegent de bloemen voor de Paus
De vaste arrangeur van het bloemenproject moest eerder constateren dat een vervolg er niet meer in zat. Na overleg met diverse betrokken partijen en deelnemers bleken er toch nog mogelijkheden te zijn. De Nederlandse Kerkprovincie, hierin vertegenwoordigd door het Bisdom Rotterdam en de Kerk van de Friezen in Rome, wilde zich er graag voor inzetten. En zo ook de vaste vervoerder; Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout.
Het Transportbedrijf Van der Slot uit Noordwijkerhout zorgt al jaren voor het vervoer, legt Van der Burg uit. In twee dagen zorgen chauffeurs Jelle en Daan van der Slot dat de 7.000 bloemen op de juiste plek aankomen. Met behulp van een speciaal koelsysteem moeten de bloemen er nog goed bijstaan bij aankomst. In het weekend van Pasen zijn de bloemen te zien bij de toespraak van de Paus.