Rook grote brand Botlek trekt richting regio: 'Blijf uit de rook en schakel ventilatie uit'

De brand in het Botlekgebied
De brand in het Botlekgebied © MediaTV
DEN HAAG - De veiligheidsregio's Haaglanden en Hollands Midden waarschuwde donderdagochtend voor mogelijke stankoverlast door een grote brand in de Botlek bij Rotterdam. Die brand in een grote berg met schrootafval is inmiddels onder controle, tot in de loop van de ochtend kwam er rook vrij.
In de regio Haaglanden zijn tot nu toe enkele meldingen binnengekomen van Zoetermeer tot aan Delfgauw, meldt de woordvoerder. Op Twitter melden mensen ook stankoverlast in de omgeving van Delft. De rook trok ook richting het gebied van Hollands Midden. Volgens de woordvoerder van die veiligheidsregio was er vooral in het deel rondom Gouda, Zuidplas en in de Krimpenerwaard kans op rookoverlast. Ook hier kwamen enkele meldingen binnen.
'Blijf uit de rook. En als je last hebt van rook, sluit dan ramen en deuren', is het advies van de brandweer. De rook kan volgens de woordvoerder mogelijk prikkende ogen veroorzaken, 'al is de rook in het gebied Hollands Midden al flink verdund'. In de directe omgeving van de brand werd even na middernacht een NL-Alert verstuurd.